Personal profile

Research interests

Robbert Huijsman (1962) is opgeleid als macro-econoom en heeft een doctorsgraad in de sociale wetenschappen (Simulatiemodel voor voorzieningen voor ouderen, 1990). Inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als hoogleraar in de ouderenzorg, en zo’n 35 jaar als onderzoeker, docent, adviseur, directeur en toezichthouder. Mijn passie ligt in multi- en interdisciplinair samenwerken in de integrale ouderenzorg, en het beslechten van schotten tussen professionals, organisaties, stelsels en financieringsstromen. Een mijlpaal daarin is de Zorgstandaard Dementie 2020 die ik hebben mogen trekken gedurende ruim tweejaar ontwikkelsamenwerking van ruim 20 beroeps- en branche-organisaties. Sinds 2019 ben ik helemaal thuis als directeur-bestuurder van Geriant, specialist in dementiezorg in Noord-Holland Noord. In combinatie met het hoogleraarschap een plek van betekenis en verschil maken.

Ik hou van professionele organisaties zonder veel ‘lagen’ en ben een empathisch leider die anderen de ruimte geeft en verbindt. Vanuit passie en ambitie leid en coach ik energiek en ontwikkelgericht bij complexe ontwikkelings- en veranderopgaven in de zorg. Door levens- en werkervaring maar ook door (NLP- en Baak-)trainingen doorvoel ik dat verbinden met anderen alleen echt slaagt als ik zelf weet wat ik ben en wil, en daartoe belemmerende bagage ruim. Dat is afwisselend schuren, ervaren, achterover leunen, reflecteren en doorgroeien. Mijn persoonlijke missie is vanuit een gedeelde visie in harmonie samen werken aan een betere (zorg)wereld, zeker voor kwetsbare groepen. Onder het motto "zichtbaar beter" wil ik van betekenis zijn binnen en buiten werk. Daarin kan ik kernkwaliteiten inzetten als visionair inspireren en enthousiasmeren, conceptueel het grotere geheel (door)zien en verbeelden, doelgericht én innovatief resultaten realiseren en daarin steeds stimuleren tot ontwikkelingen van anderen en mijzelf.

Fingerprint

Dive into the research topics where Robbert Huijsman is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or