Anderhalvelijnszorg voor knie- en heupartrose

Translated title of the contribution: One-and-a-half-line care for knee and hip osteoarthritis

Dieuwke Schiphof*, Ilgin Arslan, Vincent Voorbrood, Saskia Stitzinger, Maarten Paul van de Kerkhove, Rianne Rozendaal, M. van Middelkoop, P. J.E. Bindels, S. M.A. Bierma-Zeinstra

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

8 Downloads (Pure)

Abstract

Om het aantal verwijzingen naar tweedelijnszorg orthopedie terug te dringen zijn in Nederland diverse anderhalvelijnszorgpilotprojecten voor knie- en heupartrose opgezet. In een aantal van deze projecten leveren orthopeden consulten in de huisartsenpraktijk. Uit een evaluatie van 3 van deze pilotprojecten blijkt dat ze de multidisciplinaire communicatie en de toegankelijkheid van de zorg verbeterden. Bovendien vergrootten ze de kennis en vaardigheden van zorgverleners. Deze vorm van zorg had ook gevolgen voor het aantal verwijzingen naar fysiotherapie en de tweede lijn.
Translated title of the contributionOne-and-a-half-line care for knee and hip osteoarthritis
Original languageDutch
Pages (from-to)10-15
Number of pages6
JournalHuisarts en Wetenschap
Volume65
Issue number6
Early online date22 Apr 2022
DOIs
Publication statusPublished - Jun 2022

Bibliographical note

Dit is een praktijkgerichte bewerking van: Arslan IG, Voorbrood VMI, Stitzinger SAG, Van de Kerkhove MP, Rozendaal RM, Van Middelkoop M, Bindels PJE, Bierma-Zeinstra SMA, Schiphof D. Evaluation of intermediate care for knee and hip osteoarthritis: a mixed-methods study. BMC Fam Pract 2021;22:131. Publicatie gebeurt met toestemming.

Cite this