Geschriften vanwege de Vereniging Corporate Litigation 2021-2022

Matthijs de Jongh (Editor), Jaron Bekkum, van (Editor), Kim Spruitenburg (Editor), Karin Harmsen (Editor), Arnold Croiset van Uchelen (Editor), Barbara Bier (Editor), Manuel Lokin (Editor)

Research output: Book/Report/Inaugural speech/Farewell speechBook editingAcademic

Abstract

In de Geschriften vanwege de Vereniging Corporate Litigation 2021-2022 wordt de actualiteit binnen het ondernemingsrecht en de daarbij behorende procespraktijk (corporate litigation) in de meest ruime zin op de voet gevolgd. De jaarbundel weerspiegelt hot issues, nieuwe trends en bezonken opvattingen. Vast onderdeel van de Geschriften vormen de kronieken, waarin de jongste ontwikkelingen per vakgebied op structurele wijze worden behandeld. Deze bundel bevat de kronieken:

Bestuurdersaansprakelijkheid
Enquêterecht
Uitkoop en geschillenregeling
Collectieve acties en schikkingen
Medezeggenschap

Daarnaast kent deze uitgave verdiepende artikelen over boeiende en gevarieerde onderwerpen, zoals procederen met personenvennootschappen, de aansprakelijkheid van OK-functionarissen, de WAMCA, de WHOA, ontslag van bestuurders van stichtingen, toerekening van kennis aan rechtspersonen en zakelijke mediation.

Vereniging Corporate Litigation actueel
In deze uitgave zijn de processtukken verwerkt van de moot court die werd gehouden op 5 november 2021 tere ere van het vierde lustrum van de vereniging. Daarnaast komen de actuele verenigingsaangelegenheden uit het jaar 2021 aan bod. Geschriften vanwege de Vereniging Corporate Litigation 2021-2022 is van grote waarde voor juristen die werkzaam of geïnteresseerd zijn in het ondernemingsprocesrecht en de daarbij bijbehorende praktijk. Zowel in wetenschap, advocatuur als rechterlijke macht.
Original languageDutch
PublisherWolters Kluwer
Number of pages520
Edition1
ISBN (Print)9789013169348
Publication statusPublished - 3 Aug 2022

Research programs

  • SAI 2005-01 LM

Cite this