Het museum als 'social performance': een basis voor museumkritiek?

Research output: Contribution to conferenceConference contributionAcademic

Abstract

Deze sessie gaat over tentoonstellingskritiek als een onderontwikkeld genre. Het doel is om in een paneldiscussie ervaringen, opvattingen en conventies op dit gebied binnen de geschiedbeoefening concreet te maken, uit te wisselen en daarop te reflecteren. Misschien nadrukkelijker dan andere vormen van historische representatie, reflecteren tentoonstellingen op hedendaagse contexten voor historisch besef en voeden ze actuele debatten over identiteit en in- en uitsluiting. Hoe kijk je als historicus naar een historische of historiserende tentoonstelling? Wat zouden historici kunnen / moeten zeggen over historische tentoonstellingen, en voor wie is dat belangrijk? Waarin onderscheidt een historische tentoonstellingskritiek zich van besprekingen van andere populaire genres?
Original languageDutch
Publication statusPublished - 24 Aug 2019
EventHistoricidagen 2019. Sessie "Historici en musea. Een reflectie op de uitgangspunten van tentoonstellingskritiek" - Groningen
Duration: 24 Aug 201924 Aug 2019

Conference

ConferenceHistoricidagen 2019. Sessie "Historici en musea. Een reflectie op de uitgangspunten van tentoonstellingskritiek"
CityGroningen
Period24/08/1924/08/19

Research programs

  • ESHCC A&CS

Cite this