Jaarboek Corporate Governance 2023-2024

M Lückerath-Rovers (Editor), H van Ees (Editor), I Wuisman (Editor), Muel Kaptein (Editor)

Research output: Book/Report/Inaugural speech/Farewell speechBookProfessional

Abstract

Het vakgebied rondom corporate governance staat in Nederland bepaald niet stil en vormt veelvuldig aanleiding tot discussie. Wet- en regelgeving, verslaggevingsontwikkelingen, maar ook gedrag-, cultuur- en duurzaamheidsaspecten, en zelfs technologische ontwikkelingen, hebben een grote invloed op de wijze waarop corporate governance wordt ingevuld.

Het jaarlijks verschijnende Jaarboek Corporate Governance levert steevast een zinvolle bijdrage aan actuele discussie en inspiratie. In deze dertiende editie worden wederom uiteenlopende aspecten van Corporate Governance besproken door toonaangevende schrijvers uit verschillende disciplines. Verschillende auteurs, afkomstig uit de wetenschap en de praktijk, beschrijven actuele en relevante onderwerpen rondom corporate governance. Corporate Governance is dan ook een vakgebied overstijgend begrip en de verschillende disciplines kunnen veel van elkaar leren.

Met deze multidisciplinaire perspectieven spreekt het jaarboek een breed lezerspubliek aan van iedereen die door hun functie regelmatig geconfronteerd wordt met Corporate Governance vraagstukken. Dit betreft aan de ene kant de bestuurders en commissarissen zelf, maar ook wetenschappers en professionals zoals advocaten, adviseurs, accountants en institutionele beleggers. Met deze titel verkrijgen zij verder inzicht te geven in de laatste (internationale) ontwikkelingen.

Corporate governance actueel
In deze 2023-2024 editie wordt stilgestaan bij uiteenlopende actuele en relevante onderwerpen op het terrein van corporate governance. Zo komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

Bestuurderskwaliteiten voor veranderend corporate governance-landschap;
Een holistisch model van corporate governance;
De wenselijkheid van een sectoroverstijgende corporate governance code;
De bestuurder als glazen leider
Ongemak en sociale veiligheid in de bestuurskamer;
Grip op cybersecurity door commissarissen;
Wwft dilemma’s in de bestuurskamer; en
Relatie tussen intern en extern toezicht.
Original languageDutch
PublisherWolters Kluwer
Number of pages300
Edition14
ISBN (Print)9789013174052
Publication statusPublished - 15 Nov 2023

Research programs

  • RSM ORG

Cite this