Metingen van therapietrouw aan pijnmedicatie bij kankerpatiënten: Vergelijking tussen elektronische pillenpot en dagboek

Research output: Chapter/Conference proceedingChapterAcademic

Abstract

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omschrijft therapietrouw als de mate waarin het gedrag van een persoon (bijvoorbeeld het innemen van medicatie, het volgen van een dieet en het maken en uitvoeren van veranderingen in de leefwijze) overeenkomt met de aanbevelingen van een zorgverlener. De therapietrouw van patiënten aan langdurige medicatieregimes bedraagt in ontwikkelde landen gemiddeld slechts 50%; in ontwikkelingslanden ligt dit percentage nog lager. In dit onderzoek wordt trouw aan pijnmedicatie voor kankerpatiënten onderzocht met behulp van een elektronisch meetsysteem.
Original languageEnglish
Title of host publicationPalliatieve Zorg
Subtitle of host publicationmedische en verpleegkundige praktijk in Nederland en België
EditorsLuc Deliens, Michael A. Echteld, Bregje D. Onwuteaka-Philipsen
Place of PublicationHouten
PublisherBohn Stafleu van Loghum
Chapter5
Pages41-45
ISBN (Electronic)978-90-313-9739-6
ISBN (Print)978-90-313-6471-8
DOIs
Publication statusPublished - Sept 2009

Bibliographical note

Dit hoofdstuk is een bewerking van het artikel:

Oldenmenger WH, Echteld MA, Wit R de, Sillevis Smitt PAE, Stronks DL, Stoter G, Rijt CCD van der. Analgesic adherence measurement in cancer patients: comparison between electronic monitoring and diary. Journal of Pain and Symptom Management 2007;34(6):639-647.

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Metingen van therapietrouw aan pijnmedicatie bij kankerpatiënten: Vergelijking tussen elektronische pillenpot en dagboek'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this