Vechten met het Leven. Een kwalitatief onderzoek naar de leefomstandigheden van ongedocumenteerde oudere migranten in Nederland.

Richard Staring, N. Boeseveldt, Mieke Kox

Research output: Book/Report/Inaugural speech/Farewell speechBookAcademic

Abstract

Vechten met het leven’ beschrijft de dagelijkse problematiek op het gebied van huisvesting, inkomen, gezondheid en sociale inbedding van de oudere langdurig verblijvende ongedocumenteerden in Nederland. Het rapport laat op soms onthutsende wijze zien hoe de ouderen, die vaak wel bij de overheid bekend zijn, een gemarginaliseerd bestaan leiden in de Nederlandse samenleving.

Dit sociaalwetenschappelijke onderzoek naar de leefsituatie van oudere ongedocumenteerden maakt deel uit van een tweeluik samen met de Juridische Verkenning van het Recht op Voorzieningen en Verblijf van Ongedocumenteerde Ouderen in Nederland. Beide rapporten werden opgesteld op verzoek van De Regenboog Groep.

De Regenboog Groep wil met deze twee onderzoeken een nationale discussie stimuleren over de onhoudbaarheid van het restrictieve vreemdelingenbeleid voor de groep oudere, langdurig in Nederland verblijvende ongedocumenteerden en de noodzaak om tot een duurzame oplossing te komen.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom criminologie
Number of pages174
Edition1e druk
ISBN (Print)9789462362802
Publication statusPublished - Jun 2022

Research programs

  • SAI 2005-04 MSS

Cite this