Verzoek om integrale kostenvergoeding voor de conclusie van repliek wordt afgewezen. Fouten, slordigheden en inconsistenties aan de kant van de heffingsambtenaar en bijstellingen van de waarde maken niet dat hij ernstig onzorgvuldig heeft gehandeld.

Research output: Contribution to journalCase noteProfessional

Abstract

In de annotatie ga ik in op de WOZ-waardering via een geautomatiseerd waarderingssysteem en de klachten van belanghebbende dat de heffingsambtenaar ernstig onzorgvuldig heeft gehandeld, omdat onjuiste gegevens zijn ingevoerd in dat systeem ten aanzien van zijn adres. Het hof wijst zijn verzoek om een integrale kostenvergoeding af. In de annotatie ga ik in op de mogelijkheid van een integrale kostenvergoeding en de omstandigheid dat deze maar weinig wordt toegekend. Tot slot pleit ik voor de invoering van de WOZ-voormelding.
Original languageEnglish
Article number121
JournalBelastingblad. Tijdschrift voor Provinciale, Gemeentelijke en Waterschapsbelastingen
Volume2024
Issue number7
Publication statusPublished - Mar 2024

Court cases

TitleVerzoek om integrale kostenvergoeding voor de conclusie van repliek wordt afgewezen. Fouten, slordigheden en inconsistenties aan de kant van de heffingsambtenaar en bijstellingen van de waarde maken niet dat hij ernstig onzorgvuldig heeft gehandeld.
CourtGerechtshof 's-Hertogenbosch
Date of judgement8/11/23
ECLI IDECLI:NL:GHSHE:2023:3703

Bibliographical note

toegevoegde pdf is laatste auteursversie

Research programs

  • SAI 2007-05 FA

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Verzoek om integrale kostenvergoeding voor de conclusie van repliek wordt afgewezen. Fouten, slordigheden en inconsistenties aan de kant van de heffingsambtenaar en bijstellingen van de waarde maken niet dat hij ernstig onzorgvuldig heeft gehandeld.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this